Öppet hus

Garnisonens dag

Malmens flygfält, Linköping
price Pris: Parkering 40 kr

Försvarsmakten är den sjunde största arbetsgivaren i Linköping och på Linköpings garnison, Malmen, finns sex olika förband samt Försvarets Materielverk representerade. Ungefär vart fjärde år har grindarna öppnat för flygdagar men i år visas verksamheten på marken upp lördagen 5 maj mellan 11.00 och 16.00.

Garnisonens dag innebär att du som besökare har en möjlighet att komma nära Försvarsmaktens dagliga verksamhet. Det är ingen flygverksamhet under dagen, inget som syns eller låter i luften, vilket gör det möjligt att visa upp delar av verksamheten som aldrig varit öppet på en flygdag. Besökarna kan gå runt och titta i lugn och ro.

Garnisonens dag är i den norra delen på Malmen. Parkering för både cykel och bil finns vid Flygvapenmuseum för de som kommer från Malmslätt och vid östra banänden för de som kommer via Malmslättsvägen eller väg 23 (trafikplats Malmslätt, Rydsrondellen eller Jägarvallsrondellen). Det är också genom Flygvapenmuseum och vid östra banänden som ingångarna till området finns. Parkeringsavgiften på 40 kronor går oavkortat till de föreningar som sköter parkeringarna. Närmaste busshållplats är Flygvapenmuseum, linje 13 eller 232.

För mer information se www.forsvarsmakten.se/Malmen

 

bannerblock_nyhetsbrev3.jpg

Vad är på gång i museet? Anmäl dig till nyhetsbrevet!