Lediga jobb

Vill du arbeta på museum?

Om det finns några lediga anställningar inom Statens försvarshistoriska museer (SFHM) med placering på Flygvapenmuseum, så visas de här nedanför. Välkommen med din ansökan!

Du kan följa pågående rekryteringar på SFHM:s webbplats.

 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Dnr. 307:1-2.3.9/17

Statens försvarshistoriska museer söker utställningsproducent till Flygvapenmuseum

Statens försvarshistoriska museer (SFHM) 
Flygvapenmuseum ingår i den statliga myndigheten Statens försvarshistoriska museer (SFHM) som sorterar under Kulturdepartementet. Myndighetens uppgift är att främja kunskapen om det svenska försvaret genom tiderna och om försvarets roll i samhällsutvecklingen. I myndigheten ingår Armémuseum, Flygvapenmuseum och Sveriges militärhistoriska arv samt Försvarets traditionsnämnd. På myndigheten arbetar totalt cirka 75 personer. 
För ytterligare information besök gärna www.sfhm.se

Flygvapenmuseum 
Flygvapenmuseum är ett modernt teknik- och kulturhistoriskt museum som speglar det svenska militärflygets utveckling från pionjärtid fram till i dag. Museets ansvar omfattar bevarande, förmedling och kunskapsuppbyggnad om det svenska militärflyget. På Flygvapenmuseum arbetar omkring 30 personer plus timanställd personal. Utställningsverksamheten ingår i Publika enheten där även ansvar för mottagning av och service till besökare, pedagogik, program, konferens och butik ingår.

Flygvapenmuseum finns i Linköping och lockade över 200 000 besökare under 2016 och vann 2011 utmärkelsen Årets museum av svenska ICOM (International Council of Museums) och Riksförbundet Sveriges museer. 

Arbetsuppgifter 
I nära samarbete med kolleger på Flygvapenmuseum arbeta med planering och genomförande av utställningar. Det innebär uppgifter som att arbeta med idéer för nya tillfälliga utställningar och för basutställningarnas utveckling, framställa utställningskoncept och faktaunderlag, skriva texter, undersöka utbudet av relevanta bilder, filmer och föremål och vara kontaktperson gentemot externa formgivare och andra konsulter. Utställningsproducenten upprättar verksamhetsplan och budget för museets utställningar, medverkar i redaktionsgruppen för museets hemsida och sociala medier och svarar för annan typ av information gällande Flygvapenmuseums utställningar. Verksamheten täcker in ett brett område vilket gör att även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Utställningsproducenten är föredragande i Utställningsrådet och i museets ledningsgrupp.

Kunskaper 
Du ska

  • ha högskoleexamen med inriktning utställningsproduktion eller andra relevanta ämnen
  • ha några års arbetslivserfarenhet inom verksamhetsområdet utställningsproduktion
  • ha erfarenhet av att arbeta med långsiktiga strategier för utställningsverksamhet
  • vara van vid att arbeta med text, bild, form och digitala ritprogram
  • kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska och ha känsla för och kunskap om lämplig form för kommunikation gentemot olika målgrupper
  • hålla tidplaner och kunna jobba snabbt och effektivt även under press
  • vara van vid att arbeta i en projektinriktad organisation samt att planera och genomföra utställningsprojekt

Meriterande är även erfarenhet av arbete inom offentlig förvaltning, på museum och kännedom om aktörer och relevanta nätverk nationellt och internationellt.

Kompetenser
Vi söker dig som har god förmåga att kommunicera, är lyhörd och social. Det är viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och kan arbeta i grupp likväl som individuellt och självständigt. Arbetet innebär att flera projekt och uppgifter pågår samtidigt, det är därför viktigt att du är ansvarstagande, drivande och flexibel. För att passa för tjänsten ska du vara initiativrik, kreativ och noggrann. Du måste gilla och klara av att arbeta mot gällande slutdatum och när det är liv och rörelse i din arbetsmiljö.

Frågor om anställningen besvaras av
Elisabeth Lagvik, chef Publika enheten, tfn 013-495 97 11 eller e-post elisabeth.lagvik@flygvapenmuseum.se


Fackliga representanter 
SACO: Veronika Baumgardt, tfn 013-495 97 12 eller e-post veronika.baumgardt@flygvapenmuseum.se
OFR: Magnus Karlsson, tfn 013-495 97 18 eller e-post magnus.karlsson@flygvapenmuseum.se

Anställningsform och tillträde 
Tillsvidareanställning 100 %. SFHM tillämpar sex månaders provanställning. 
Tillträde 1 januari 2018 eller efter överenskommelse.

Ansökan 
Välkommen att skicka din ansökan till jobb@sfhm.se, märkt dnr. 307-2.3.9/17, senast den 3 november 2017. Ansökan ska innehålla CV, en kort presentation av dig själv och löneanspråk. 
Flygvapenmuseum arbetar aktivt med likabehandling och strävar efter jämn könsfördelning.

bannerblock_nyhetsbrev3.jpg

Vad är på gång i museet? Anmäl dig till nyhetsbrevet!