Barn och familj

Utforska Flygvapenmuseum tillsammans! På museet finns massor av roliga och lärorika saker att göra för både stora och små. Här hittar du tips och användbar information för barn och familj.

Flyglabbet

Flyglabbet är museets science center. Här kan du lära dig massor om hur och varför något flyger. Bygg ett flygplan, prova på att vara flygledare eller testa hur det är att stå mitt i en storm! 

Guidade visningar för barn

Häng med på en tur i museet under en spännande och lekfull visning för barn mellan tre och sju år. Se kalendern för kommande barnvisningar.

Museimaskotarna Drakel och Viggo

I museet, mitt bland alla flygplan, bor Drakel och Viggo. Vad hittar de på bland alla konstiga mojänger? Och vad gör de för spännande experiment i Flyglabbet? I museets reception kan du hämta en karta där Drakel och Viggo visar sina favoritplatser. Gå på upptäcktsfärd i deras fotspår!

I receptionen kan du också hyra en audioguide där Drakel och Viggo berättar för dig om olika flygplan och andra saker i museet.

Äta och dricka

Museets restaurang Calle C serverar lunch och fika. Här finns en särskild barnmeny, och det går också bra att få barnportioner av ordinarie meny. 

Under sommaren är uteserveringen öppen. Alldeles intill finns en lekplats för restauranggäster med spring i benen. 

Om du hellre äter matsäck kan du slå dig ner vid Flyglabbets bord och stolar. Kylskåp och mikrovågsugn finns i ett pentry intill, och där finns också rinnande vatten så att du kan diska. Under sommarhalvåret kan du också äta matsäck vid borden utanför museientrén.

Barnvagn och skötbord

Det går bra att ta sig runt överallt i museet med barnvagn. En sittvagn finns också att låna, om du vill. Prata med personalen i receptionen! 

Skötbord finns på handikapptoaletten vid entrén. På samma toalett hittar du också toalett och handfat i barnhöjd.

Läskiga utställningar?

Flygvapenmuseums utställningar är tänkta att passa så många som möjligt, men eftersom vi berättar om krig och vapen kan delar av utställningarna upplevas som otäcka. Men barn är olika – precis som vuxna. Rådgör med personalen i receptionen om du känner dig osäker.