Barn och familj

Observera att Flyglabbet och simulatorn inte är öppna på grund av en ombyggnation. De utställningar som är öppna är "Om kriget kommer – Sverige under kalla kriget" och "Hemliga handlingar – DC-3:an som försvann".

Flyglabbet är stängt på grund av ombyggnation

Flyglabbet är museets science center. Här kan man lära dig massor om hur och varför något flyger. Bygg ett flygplan, prova på att vara flygledare eller testa hur det är att stå mitt i en storm! Öppnar igen våren 2022.

Guidade visningar för barn

Häng med på en tur i museet under en spännande och lekfull visning för barn mellan tre och sju år. Se kalendern för kommande barnvisningar.

Museimaskotarna Drakel och Viggo

I museet, mitt bland alla flygplan, bor Drakel och Viggo. Vad hittar de på bland alla konstiga mojänger? Och vad gör de för spännande experiment i Flyglabbet? I museets reception kan du hämta en karta där Drakel och Viggo visar sina favoritplatser. Gå på upptäcktsfärd i deras fotspår!

I receptionen kan du också hyra en audioguide där Drakel och Viggo berättar för dig om olika flygplan och andra saker i museet.

Att äta

På grund av ombyggnation kan vi inte erbjuda matsäcksyta inomhus. Om ni är hungriga finns restaurang Calle C (förbokas vid sällskap över 10 personer). 

Sommartid finns det också bord och bänkar utomhus framför museibyggnaden. Där är du välkommen att slå dig ner och äta din matsäck. Tillgång i mån av plats. Det är inte tillåtet att äta och dricka i utställningarna i övrigt.

Barnvagn och skötbord

Det går bra att ta sig runt överallt i museet med barnvagn. En sittvagn finns också att låna, om du vill. Prata med personalen i receptionen! Skötbord finns på handikapptoaletten vid entrén. På samma toalett hittar du också toalett och handfat i barnhöjd.

Läskiga utställningar?

Flygvapenmuseums utställningar är tänkta att passa så många som möjligt, men eftersom vi berättar om krig och vapen kan delar av utställningarna upplevas som otäcka. Men barn är olika – precis som vuxna. Rådgör med personalen i receptionen om du känner dig osäker.

Trygga besök

När vi nu öppnar upp museets verksamhet igen, så har vi vidtagit åtgärder i syfte att begränsa smittspridningen avseende coronaviruset. Detta för att skapa en trygg och säker miljö för såväl medarbetare som besökare. Läs mer om ert Trygga besök här.

Länkar till andra sidor med relaterad information