Allmänna visningar

Följ med Flygvapenmuseums museilärare på en gruppvisning genom 1900-talets historia.

Här är ett urval av museets allmänna visningar. Om ni är intresserade av något annat tema eller har andra önskemål eller behov finns också möjlighet att skräddarsy ert besök.

Upptäck Flygvapenmuseum

En rundtur genom museet som visar lite av allt. Ni får ta del av det svenska militärflygets grundande, och hur det påverkats av det svenska samhället under 1900-talet. Följ det flygande försvaret genom ett sekel av beredskap och folkhem!

Kalla kriget och den nedskjutna DC-3:an

När kalla kriget var som kallast och hotet om ett tredje världskrig kröp allt närmare, utvecklade det alliansfria Sverige ett av de starkaste flygvapnen i världen. Följ med på en visning genom kalla kriget i Sverige och världen, folkhemmet och flygvapnet. Kom med ner i källaren och hör om den mystiska nedskjutningen av det svenska spaningsflygplanet av typen DC-3, hemlighetsmakeriet runt det, och hur det gick till när det bärgades.

Fantastvisning

Är du sugen på att djupdyka i en specifik tidsperiod eller en viss typ av flygplan? Följ med på en fantastvisning med någon av de museilärare som har egen erfarenhet av arbete med flygverksamhet eller andra specialkunskaper om flyg.

Villkor och priser

En gruppvisning pågår i en timme. Maximalt antal deltagare per grupp är 25 personer. Priset varierar beroende på vilken tid och dag som visningen ska hållas:

  • Vardagar 11:00-17:00: 1 500 kronor
  • Helger samt torsdagkvällar 17:00-20:00: 2 200 kronor
  • Övriga tider utanför museets öppettider: 2 700 kronor

Grupper från museer och militära kamratföreningar har alltid 25 procent rabatt på visningskostnaden.

Bokning

E-post: gruppbokning@flygvapenmuseum.se
Telefon: 013-495 97 14

Gruppbokningen nås säkrast måndagar till fredagar klockan 9:30-11:00, men du är givetvis välkommen att ringa när som helst på vardagar.

Länkar till andra sidor med relaterad information