Viktigt att veta

När du och din grupp besöker Flygvapenmuseum är det du som gruppledare som har ansvaret.

Gruppledare

Som gruppledare ansvarar du för gruppen under hela besöket. Anmäl ert besök i receptionen, när ni kommer till museet. Meddela också när ni lämnar museet.

Ditt ansvar innebär bland annat att påminna din grupp om att det inte är tillåtet att röra museiföremålen i utställningarna. Både äldre och nyare föremål kan skadas av beröring. De mest ömtåliga flygplanen är avspärrade.

Praktisk information

Fotografering för privat bruk är tillåten både inom- och utomhus.

I kapprummet intill museibutiken finns låsbara skåp för förvaring av ytterkläder och värdesaker. Det kostar 10 kronor och myntet fås tillbaka vid öppning av skåpet.

Det finns två rullstolar och en rullator för utlån på museet.

För dig som använder hörapparat finns möjlighet att använda hörselslinga i samband med visningar. Meddela vid bokningstillfället om du eller någon i gruppen har önskemål om detta, så att utrustningen kan förberedas till ert besök.

Det finns gott om bärbara pallar på museet. Dessa är lätta att bära med sig, till exempel under en visning.

Att äta

På grund av ombyggnation kan vi inte erbjuda matsäcksyta inomhus. Om ni är hungriga finns restaurang Calle C (förbokas vid sällskap över 10 personer). 

Sommartid finns det också bord och bänkar utomhus framför museibyggnaden. Där är du välkommen att slå dig ner och äta din matsäck. Tillgång i mån av plats. Det är inte tillåtet att äta och dricka i utställningarna i övrigt.