JAS 39 Gripensimulator

Ta chansen att spaka JAS 39 Gripen på Flygvapenmuseum – som att flyga på riktigt.

I Flygvapenmuseums science center Flyglabbet tronar en JAS 39 Gripensimulator. Här får du ta plats bakom spakarna och prova på att vara stridspilot för en stund. En måttriktig kabin, autentiska reglage och tre maffiga bildskärmar på vilka du kan se landskap med hus, kyrkor och träd, bidrar till en så verklig upplevelse som möjligt.

Simulatorn är öppen till klockan 17:00 de dagar när Flygvapenmuseum har öppet. En instruktör är alltid med och vägleder dig under flygningen. Det finns ingen åldersgräns för att flyga simulatorn, men är du kortare än 135 centimeter kan du ha svårt att nå fram till spakarna.

Tillgänglighet: Simulatorn befinner sig på ett podium och man klättrar i och ur simulatorn med hjälp av en stege. Rummet kan även uppfattas som mörkt.

Priser

September-maj helger:
200 kronor för 20 minuter
400 kronor för 40 minuter
600 kronor för 60 minuter

September-maj vardagar:
175 kronor för 20 minuter
350 kronor för 40 minuter
500 kronor för 60 minuter

Juni-augusti alla dagar:
200 kronor för 20 minuter
400 kronor för 40 minuter
600 kronor för 60 minuter

Priset inkluderar en inledande genomgång på cirka fem minuter. Instruktören närvarar och vägleder dig sedan under hela flygpasset. Ju längre flygpass, desto längre fri flygtid.
För de yngre rekommenderar vi en flygtid på max 40 minuter – det är ganska intensivt att flyga simulatorn och man måste vara koncentrerad hela tiden. Därför rekommenderar vi en kortare flygtid för barn under cirka tio år.