Stängd till hösten 2021

JAS 39 Gripensimulator

På grund av ombyggnation är simulatorn stängd till hösten 2021. Har du presentkort så förlänger vi giltighetstiden med samma tid som vi har stängt.

Ta chansen att spaka JAS 39 Gripen på Flygvapenmuseum – som att flyga på riktigt.

I Flygvapenmuseums science center Flyglabbet tronar en JAS 39 Gripensimulator. Här får du ta plats bakom spakarna och prova på att vara stridspilot för en stund. En måttriktig kabin, autentiska reglage och tre maffiga bildskärmar på vilka du kan se landskap med hus, kyrkor och träd, bidrar till en så verklig upplevelse som möjligt.

Simulatorn är öppen till klockan 16:00 de dagar när Flygvapenmuseum har öppet. En instruktör är alltid med och vägleder dig under flygningen. Det finns ingen åldersgräns för att flyga simulatorn, men är du kortare än 135 centimeter kan du ha svårt att nå fram till spakarna.

Tillgänglighet: Simulatorn befinner sig på ett podium och man klättrar i och ur simulatorn med hjälp av en stege. Rummet kan även uppfattas som mörkt.

Priser

September-maj helger (gäller även under helgdagar och skollov):
300 kronor för 30 minuter
600 kronor för 60 minuter

September-maj vardagar (gäller ej under helgdagar och skollov):
250 kronor för 30 minuter
500 kronor för 60 minuter

Juni-augusti alla dagar:
300 kronor för 30 minuter
600 kronor för 60 minuter

Priset inkluderar en inledande genomgång på cirka fem minuter. Instruktören närvarar och vägleder dig sedan under hela flygpasset. Ju längre flygpass, desto längre fri flygtid.
För de yngre (barn under cirka tio år) rekommenderar vi den kortare flygtiden – det är ganska intensivt att flyga simulatorn och man måste vara koncentrerad hela tiden.

Länkar till andra sidor med relaterad information