Visning

75 år sedan Dagen D

price Pris: 80 kr från och med 19 år. Föranmälan!

Observera att vi har begränsat antal platser till visningen! För att säkra din plats bör du föranmäla dig - länken finns längre ner på sidan. Visningen tar cirka 40 minuter. Avgift: 80 kr från och med 19 år.

Den 6 juni 2019 var det 75 år sedan landstigningen i Normandie i Frankrike inleddes. Händelsen kallades Operation Overlord och påbörjades strax efter midnatt den 6 juni 1944. I operationen ingick styrkor från USA, Storbritannien och Kanada. Uppgiften var att bekämpa tyska befästningar i Normandie och därefter tränga allt längre in och befria fler områden och länder som var ockuperade av Tyskland. Händelsen har gått till historien som Dagen D och uppmärksammades stort på årsdagen, inte minst i Normandie.

Följ med på en visning av museets temporära utställning som öppnade inför 75-årsminnet av Dagen D. Hör berättelserna om Erik, William och Gösta - tre svenskar som deltog.

Visningen avslutas med ett besök vid det transportflygplan som står placerad utanför museet. Vid luftlandsättningen deltog flera tusen flygplan av denna typ, C-47 eller som vi ofta kallar den DC-3. Flygvapenmuseums maskin levererades efter D-day men deltog vid andra luftlandsättningar under kriget. Besök inne i flygplanet ingår i visningen.

Visningen tar cirka 40 minuter.

Avgift: 80 kr från och med 19 år. Begränsat antal, säkra din plats via föranmälan på www.flygvapenmuseum.se/program

 

bannerblock_nyhetsbrev3.jpg

Vad är på gång i museet? Anmäl dig till nyhetsbrevet!