Mat och dryck

Restaurang Calle C är tillfälligt stängt från och med 24 mars

Flygvapenmuseums lunchrestaurang Calle C erbjuder dagens lunch med en handfull omsorgfullt tillagade rätter att välja mellan, inklusive ett vegetariskt alternativ. Här finns också en barnmeny med välkända favoriter för de små och ett mindre utbud av bakverk och sötsaker.

All mat är i möjligaste mån tillagad av ekologiska och närproducerade råvaror, för miljön och för den goda smakens skull. Signaturrätten är en saftig vildsvinswallenbergare serverad med lingon och gröna ärtor. Har du en allergi eller intolerans? Fråga gärna kökspersonalen om innehållet i rätter och bakverk.

I restaurangen finns mikrovågsugn där du kan värma barnmat. Sommartid är uteserveringen på Flygvapenmuseums innergård öppen. Alldeles intill ligger lekplatsen Leklanda, perfekt för lunch- och fikagäster med spring i benen.

Restaurangen är döpt efter Sveriges första pilot, den så kallade flygbaronen Carl Cederström. Den drivs av företaget Gastromix.

Medhavd matsäck

För dig som hellre vill ta med egen mat finns en matsäcksyta med bord och stolar i science centret Flyglabbet. Kylskåp och mikrovågsugn finns i ett pentry intill, och där finns också rinnande vatten så att du kan diska efter dig. Sommartid finns det också bord och bänkar utomhus framför museibyggnaden. Där är du välkommen att slå dig ner och äta din matsäck.

Kontakt

Välkommen att kontakta restaurang Calle C.

E-post: pelle@gastromix.se
Telefon: 010-401 67 57