Lediga jobb

Vill du arbeta på museum?

Om det finns några lediga anställningar inom Statens försvarshistoriska museer (SFHM) med placering på Flygvapenmuseum, så visas de här nedanför. Välkommen med din ansökan!

Du kan följa pågående rekryteringar på SFHM:s webbplats.

...............................................................................................

Arkivarie till Flygvapenmuseums arkiv, Statens försvarshistoriska museer (SFHM)

Arbetsuppgifter
Inventera, ordna och förteckna olika dokument och arkivhandlingar med fokus på Flygvapenmuseums samlingar. Inventeringsarbete kommer att ske såväl i klimatanpassad arkivlokal som i föremålsmagasin. Arbete sker med handledning av museets arkivarie men innefattar även stort inslag av självständigt arbete med värdering av arkivmaterial.

Tillsammans med övrig biblioteks- och arkivpersonal bemannar du museets gemensamma arkiv och bibliotek, öppet för museibesökare i snitt 22 timmar per vecka. Detta innefattar även arbete med service och hjälp till besökaren med litteratursökning i museets bibliotek.

I arbetsuppgifterna ingår även att delta i arbetet med registrering av museets föremålssamling.

Ansökan
Välkommen att skicka din ansökan till jobb@sfhm.se, märkt dnr. 193–2.3.9/19, senast den 4 augusti 2019. Ansökan ska innehålla CV och en kort presentation av dig själv.

...............................................................................................

Personal till butik och reception på Flygvapenmuseum, deltid

Arbetsuppgifter
Receptionen är besökarnas första möte med Flygvapenmuseum och är navet för information och service till besökarna. Den viktigaste arbetsuppgiften är att välkomna besökarna och ge tydlig vägledning om innehåll och utbud på museet. I direkt anslutning till receptionen finns museibutiken med varor med koppling till museets ämnesområde och utvalda för att intressera besökare i olika åldrar. Butiksarbetet är alltså också en viktig del av arbetet, likaså att vara ett stöd i konferensverksamheten. Receptionspersonalen arbetar även med att uppmuntra besökarna att fylla i publikundersökningar. Verksamheten täcker in ett brett område vilket gör att även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Arbetet utförs i nära samarbete med kollegor och väktare.

Ansökan
Välkommen att skicka din ansökan till jobb@sfhm.se, märkt dnr.125-2.3.9/19, senast den 11 augusti 2019. Ansökan ska innehålla CV och en kort presentation av dig själv.

 

SFHM strävar efter att ha en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vid din ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt gällande lagstiftning inom personuppgiftsområdet. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Du kan läsa mer här www.sfhm.se/om-oss/personuppgifter/

bannerblock_nyhetsbrev3.jpg

Vad är på gång i museet? Anmäl dig till nyhetsbrevet!