Lediga jobb

Vill du arbeta på museum?

Om det finns några lediga anställningar inom Statens försvarshistoriska museer (SFHM) med placering på Flygvapenmuseum, så visas de här nedanför. Välkommen med din ansökan!

Du kan följa pågående rekryteringar på SFHM:s webbplats.

...............................................................................................

Museivärdar till Flygvapenmuseum, säsongsarbete

Arbetsuppgifter
I Flyglabbet kan museets besökare praktiskt pröva flygteknik i olika former. Här finns omkring 25 interaktiva stationer som på olika sätt har koppling till flygteknik. De är skapade så att såväl barn som vuxna kan pröva dem, lära sig något nytt och ha roligt tillsammans. Värden i Flyglabbet ger besökarna vägledning och förklarar hur tekniken fungerar, likaså genomför värden experimentshower inför en mindre publik. I Flyglabbet finns en JAS 39 Gripen-simulator där värden instruerar besökare under flygpass.
För barn finns pyssel och det är viktigt att värden ser till att det alltid finns material för detta och att det alltid är rent och snyggt. När det finns tid genomför museivärden även publikundersökningar. Även andra uppgifter inom service och förmedling på museet förekommer.

Ansökan
Välkommen att skicka din ansökan till jobb@sfhm.se, märkt dnr. 112-2.3.9/19, senast den 3 april 2019. Ansökan ska innehålla CV och en kort presentation av dig själv. Ange i ansökan vilken av de två perioderna du är intresserad av.

...............................................................................................

 

SFHM söker museipedagog till Flygvapenmuseum, vikariat

Arbetsuppgifter
Tillsammans med kollegor arbetar du med genomförande och planering av den pedagogiska verksamheten på Flygvapenmuseum. Målgrupper är bland annat skolklasser från förskolan till vuxenutbildning liksom enskilda besökare eller grupper i olika åldrar som deltar i visningar eller andra pedagogiska aktiviteter. I arbetsuppgifterna ingår även att under främst sommaren vara värd i science centret Flyglabbet och då bland annat instruera besökarna vid flygning i JAS 39 Gripen-simulatorn och genomföra experimentshower. Anställningen innebär likaså att till viss del medverka i programverksamheten och arbeta med kulturhistorisk dokumentation av museets föremålssamling.
Verksamheten täcker in ett brett område vilket gör att även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Ansökningar
Välkommen att skicka din ansökan till jobb@sfhm.se, märkt Dnr 84–2.3.9/19 senast den 22 mars 2019. Ansökan ska innehålla CV och en kort presentation av dig själv.

SFHM strävar efter att ha en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

 

SFHM strävar efter att ha en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vid din ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt gällande lagstiftning inom personuppgiftsområdet. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Du kan läsa mer här www.sfhm.se/om-oss/personuppgifter/

bannerblock_nyhetsbrev3.jpg

Vad är på gång i museet? Anmäl dig till nyhetsbrevet!