Lediga jobb

Vill du arbeta på museum?

Om det finns några lediga anställningar inom Statens försvarshistoriska museer (SFHM) med placering på Flygvapenmuseum, så visas de här nedanför. Välkommen med din ansökan!

Du kan följa pågående rekryteringar på SFHM:s webbplats.

...............................................................................................

Föremålsintendent (vikariat 2 år) till Flygvapenmuseum

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta med vård och underhåll av Flygvapenmuseum föremålssamling. Till dina arbetsuppgifter hör uppordning, inventering, registrering och fotografering av föremål, samt att svara på frågor om samlingarna både internt och externt. Att handlägga ärenden enligt myndighetens praxis är en naturlig del av ditt arbete. Att medverka i planering och genomförande av insatser och projekt i magasin och utställningslokaler ingår också i arbetsuppgifterna.

Kunskaper och erfarenheter
Du ska ha akademisk examen med inriktning på museiämnen eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Ett par års erfarenhet inom samlingsförvaltning och föremålsvård är ett krav. Erfarenhet av att arbeta med föremålsdatabaser, särskilt Primus, är meriterande. Kunskaper om svenska flygvapnet och militärhistoria är meriterande. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. B-körkort är ett krav, truckkort är meriterande.

Ansökan
Välkommen att skicka din ansökan till jobb@sfhm.se, märkt dnr. 310-2.3.9/20, senast den 18/11 2020. Ansökan ska innehålla CV och en kort presentation av dig själv.

Läs mer om tjänsten här.

 

SFHM strävar efter att ha en jämn könsfördelning, ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Vid din ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt gällande lagstiftning inom personuppgiftsområdet. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Du kan läsa mer här www.sfhm.se/om-oss/personuppgifter/

Länkar till andra sidor med relaterad information

bannerblock_nyhetsbrev3.jpg

Vad är på gång i museet? Anmäl dig till nyhetsbrevet!