Flyglabbet

Flygvapenmuseums science center får ett lyft!

Flyglabbet är en plats för upptäckande och lekfullt lärande med alla sinnen. Här trivs både barn och vuxna och bland de interaktiva stationerna kan man lära sig om bland annat luft, fysik, historia och själv prova att spaka JAS 39 Gripen. Med Flyglabbet vill vi bidra till att öka barns och ungas intresse för teknik och flyg, och platsen fyller även en viktig funktion i Flygvapenmuseums pedagogiska verksamhet.

I samband med takförstärkningarna passar vi på att fräscha upp Flyglabbet. Under ombyggnaden är hela Flyglabbet stängt.

En hel del interaktiva stationer kommer att finnas kvar, men det blir också några helt nya inslag. Bland annat ser vi fram emot en uppgradering av Gripensimulatorn och en interaktiv station som visar funktionen hos en jetmotor. Bland andra nyheter finns en Viggenstol att provsitta och en läshörna. Dessutom har lokalen kompletterats med ytterligare en toalett och ett uppfräschat pentry, för de besökare som vill äta medhavd matsäck i vår matsäcksyta.

Som ni ser på bilden återstår ännu en hel del saker att jobba med, men vi ser fram emot att kunna öppna upp för besökare igen till hösten 2021.