Konferenser om flyg

Det finns ett stort intresse för flyg och flyghistoria både i Sverige och runt om i världen. Flygvapenmuseum får varje vecka frågor om flygplan och flygvapnets tekniska system; frågor om idag och frågor om förr. Genom att arrangera konferenser om flygets historia ur olika perspektiv försöker Flygvapenmuseum bidra till nationella och internationella möten där likasinnade kan byta idéer, kunskaper och erfarenheter.

Nationella konferenser

Vartannat år arrangerar Flygvapenmuseum en konferens som riktar sig till svenska flygmuseer. Det finns i Sverige en regel som innebär att stridsflygplan inte skall ägas av privatpersoner eller föreningar. Flygvapenmuseum har därför utsetts till statens ägarföreträde av stridflygplan på museum, vilket är den bidragande orsaken till att Flygvapenmuseum idag äger mer än 240 flygplan. De flesta stridsflygplan som visas på andra flygmuseer i Sverige ägs av Flygvapenmuseum.


2018 – F 11 Museum, Nyköping
2016 – Flygvapenmuseum, Linköping

 

Internationella konferenser

Flygvapenmuseum har en världsunik samling militära flygplan. Många av de utmaningar och problem som museet ställs inför delar vi med flygmuseer runt om i världen. För att utbyta erfarenheter och kunskaper arrangerar Flygvapenmuseum sedan 2017 internationella konferenser på olika teman.


2018 – Outdoor storage of aviation heritage objects
2017 – Submerged Aircraft Conference

Länkar till andra sidor med relaterad information