Sök i samlingarna

Bara en bråkdel av Flygvapenmuseums samlingar visas i museets utställningar. Men det betyder inte att du inte kan ta del av dem ändå.

Sök i biblioteket

Om du vill söka bland alla böcker i Flygvapenmuseums bibliotek, kan du göra det i bibliotekets katalog eller via den nationella söktjänsten Libris. För att bara se Flygvapenmuseums böcker på Libris, kan du ange bibliotekskoden Flmu i din sökning.

Sök i Digitalt museum

Använd söktjänsten på Digitalt museum  för att se foton av föremål som finns i magasinen – allt från navigeringslådor och flygplansmotorer till regnrockar och ficklampor. Du kan också se flyghistoriska bilder ut museets bildarkiv.

  • I sökfältet på Digitalt museum skriver du in ett eller flera sökord. Du kan använda OCH, ELLER samt INTE för att specificera dina sökningar, exempelvis cykel ELLER motorcykel, hjälm INTE svensk.
  • Använd citattecken kring sökorden om du vill söka på en specifik fras, exempelvis "andra världskriget".
  • Bredda din sökning med hjälp av tecknet *. Det gör du för att söka fram allt som börjar med ett visst ord. Exempelvis ger sökningen kart* träff på karta, kartväska, kartbok och så vidare.
  • Välj mellan att söka bara i Flygvapenmuseums samlingar eller i flera andra museers samlingar samtidigt – till exempel Karlsborgs fästningsmuseum, Aeroseum och Tekniska museet.
  • Välj om du vill söka efter till exempel bara föremål eller fotografier, eller bland alla typer av objekt samtidigt.

Se Digitalt museums söktips om du vill ha fler tips om hur du kan göra sökningar.

bannerblock_nyhetsbrev3.jpg

Vad är på gång i museet? Anmäl dig till nyhetsbrevet!